MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Węgry - Szwajcaria LIVE! Drugi dzień Euro! Na początek przystawka

Węgry - Szwajcaria LIVE! Drugi dzień Euro! Na początek przystawka

Włochy - Albania LIVE! Mistrz Europy wkracza do gry

Włochy - Albania LIVE! Mistrz Europy wkracza do gry

Polecamy

Gdzie na rower w Tatrach? Oto najlepsze szlaki rowerowe

Gdzie na rower w Tatrach? Oto najlepsze szlaki rowerowe

Zjesz i przepadniesz. Najlepszy dip serowy, jaki zrobisz w swoim życiu

Zjesz i przepadniesz. Najlepszy dip serowy, jaki zrobisz w swoim życiu

Przesłodki Pikachu w stroju nurka? Poznaj oficjalną maskotkę Mistrzostw Pokémon

Przesłodki Pikachu w stroju nurka? Poznaj oficjalną maskotkę Mistrzostw Pokémon