MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje...
fot. artcookstudio/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Ostre przyprawy

Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje działające rozgrzewająco, dlatego ich nadmierne spożywanie może powodować podrażnienie lub nadmierne przekrwienie błony śluzowej, a w niektórych przypadkach nawet uszkodzenie drobnych naczynek, przez które mogą przedostać się bakterie wywołujące stan zapalny. Spożywanie ostrych pokarmów warto popijać znaczną ilością przegotowanej wody lub płynem o charakterze zasadowym np. mlekiem, jogurtem lub maślanką.

Zobacz również

Prezydent Radomia rozpoczął potańcówki  nad zalewem na Borkach [ZDJĘCIA]

Prezydent Radomia rozpoczął potańcówki nad zalewem na Borkach [ZDJĘCIA]

Powrót do Krakowa. Wojciech Słomka piłkarzem Hutnika

Powrót do Krakowa. Wojciech Słomka piłkarzem Hutnika

Polecamy

Młody ojciec, a zarazem dziadek. Dobrze wygląda i klnie jak szewc. To trener Probierz

Młody ojciec, a zarazem dziadek. Dobrze wygląda i klnie jak szewc. To trener Probierz

Gdzie znajdują się najlepsze plaże w Polsce w 2024 roku?

Gdzie znajdują się najlepsze plaże w Polsce w 2024 roku?

Maluchy bez smartfonów – trwa dyskusja o zakazie

Maluchy bez smartfonów – trwa dyskusja o zakazie